Sunday, April 9, 2017

,

GEMA GEGAR VAGANZA MEMBERI SUNTIK NAFAS BARU DALAM HIBURAN ISLAMIK

Saluran Islamik nombor satu di Malaysia, Astro Oasis membawakan sebuah program pertandingan nyanyian berkonsepkan realiti TV berlandaskan Islamik , ‘Gema Gegar Vaganza’ yang bersiaran secara langsung selama lapan minggu dari Pusat Konvensyen CIDB, Cheras pada setiap hari Sabtu .

Mengangkat tema ‘Gema Irama Terindah’, ‘Gema Gegar Vaganza’ menampilkan 10 barisan peserta yang terdiri daripada berkumpulan dan solo yang mana mereka akan berentap dalam sebuah persembahan nyanyian mingguan bagi merebut gelaran Juara. Seleksi lagu yang bakal dipersembahkan terdiri daripada lagu-lagu yang berunsurkan ketuhanan dan mengandungi mesej-mesej positif yang boleh dimanfaatkan oleh setiap lapisan masyarakat.


Pengacara yang dipertanggungjawab untuk program Gema Gegar Vaganza kali ini mempertaruhkan 3 orang yang tidak kurang hebatnya dengan barisan pengacara yang ada . Achey dari kumpulan BOCEY , Siti Nordiana dan Fikri dari Lawak Solo.


Juri yang mengadili sepenuhnya program ini terdiri daripada :-

Farihin Abdul Fatah , Oki Setiana Dewi , Jihan MuseMembuka tirai persembahan Gema Gegar Vaganza telah mempersembahkan Mawi , Fattah Amin dan Waris. Turut memeriahkan lagi persembahan Adam Corrie Lee menghangatkan pentas.Persembahan dimulakan dengan :-

SAUJANA

IJAM (EYE)

UNIC

ANA RAFFALI

WANI ( NURSYAZWANI) menampilkan JUZZTHIN

AZMI (CALIPHBUSKERS)

HAFIZ HAMIDUN

MIRWANA

BIENDA menampilkan WARIS

HIJJAZ

Kesemua peserta berkumpulan dan solo telah memberikan persembahan yang sangat sangat dirindui oleh peminat peminat mereka. Dengan keadaan dewan di CIDB yang penuh dengan peminat peminat nasyid menambahkan lagi kemeriahan.Anugerah GEMA TERINDAH KENANGAN TERPAHAT telah dimenangi oleh kumpulan HIJJAZ yang mana duit kemenangan itu akan diberikan kepada mereka yang memerlukan.0 comments:

Post a Comment

Top Ad 728x90